Rajčatový sorbet

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 450gramůRajčata
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 2lžíceOmáčka hot salsa
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaCukr krupice
    • 100gramůRak říční
    • 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmixujeme oloupaná rajčata s trochou šťávy pomocí ručního ponorného mixéru.
  • 2
    Vmícháme citronovou kůru a omáčku hot salsa. Dochutíme solí, cukrem, kajenským pepřem a mletým koriandrem.
  • 3
    Opereme a osušíme bazalku, pokrájíme ji na nudličky a vetřeme společně se zakysanou smetanou.
  • 4
    Vše dohromady zmrazíme asi na 2-3 hodiny, občas promícháme. Napůl zmrzlý sorbet dáme do pohárů a pokryjeme masem z raků.
  • 5
    Ozdobíme bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.