Rajčatový sorbet
20 min.
Ingredience
- 450gramůRajčata
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceOmáčka hot salsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 100gramůRak říční
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme oloupaná rajčata s trochou šťávy pomocí ručního ponorného mixéru.
- 2Vmícháme citronovou kůru a omáčku hot salsa. Dochutíme solí, cukrem, kajenským pepřem a mletým koriandrem.
- 3Opereme a osušíme bazalku, pokrájíme ji na nudličky a vetřeme společně se zakysanou smetanou.
- 4Vše dohromady zmrazíme asi na 2-3 hodiny, občas promícháme. Napůl zmrzlý sorbet dáme do pohárů a pokryjeme masem z raků.
- 5Ozdobíme bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.