Rajčatový sorbet s tymiánem
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1kusTymián čerstvý
- 1kilogramRajčata
- 1lžičkaSůl
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.