Rajčatový sorbet s tymiánem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.