Rajská jablíčka
30 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 2lžíceMarmeláda jahodová
- 100gramůMarcipánová hmota surová
- 4lžíceJablečné želé
- 50gramůFondán
- 70gramůCukr moučkový
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůTvaroh tučný
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
184 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku ohřejeme za stálého míchání jahodovou marmeládu.
- 2Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem a obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva. Hmotu potom tence rozválíme.
- 3Kouličky předem připravené ze základního těsta potřeme tenkou vrstvou marmelády a obalíme připraveným marcipánem.
- 4Jablečné želé rozehřejeme a kouličky do něj ponoříme.
- 5Zelený fonfán tence rozválíme a vykrájíme z něj lístky rajčátek. Přitiskneme je na kouličky a necháme zaschnout.
- 6Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 7Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 8Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 9Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 10Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.