Rajská polévka s červenou paprikou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na pečení. Lehce vymažeme pečící plech. Středně velký hrnec vody přivedeme k varu. Červenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme ji na 4 kousky. Pečeme je 10-15 minut na vymazaném plechu, dokud se nezačnou scvrkávat. Otočíme je a pečeme dalších 5 minut. Nakrájíme je na malé kousky a dáme stranou. Z rajčat sejmeme slupku tak, že je na 30-40 sekund namočíme do hrnce s vařící vodou. Potom je přemístíme do hrnce se studenou vodou a slupka se oddělí. Nakrájíme rajčata na větší kousky a dáme je stranou.
  • 2
    Na pánvi nebo v hrnci rozpálíme olivový olej a na mírném plameni, 4-5 minut dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Do mixéru vložíme červenou papriku, rajčata, cibuli, sůl a dohladka rozmixujeme. Scedíme a scezenou směs nalijeme do hrnce. Poté do směsi přidáme kuřecí vývar a přivedeme polévku k varu. Snížíme plamen a necháme 5 minut provařit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.