Rajská polévka s červenou paprikou
50 min.
Ingredience
- 235mililitrůVývar drůbeží
- 2kusyPaprika červená
- 7kusůRajčata
- 1kusCibule červená
- 1lžičkaSůl
- 15mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na pečení. Lehce vymažeme pečící plech. Středně velký hrnec vody přivedeme k varu. Červenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme ji na 4 kousky. Pečeme je 10-15 minut na vymazaném plechu, dokud se nezačnou scvrkávat. Otočíme je a pečeme dalších 5 minut. Nakrájíme je na malé kousky a dáme stranou. Z rajčat sejmeme slupku tak, že je na 30-40 sekund namočíme do hrnce s vařící vodou. Potom je přemístíme do hrnce se studenou vodou a slupka se oddělí. Nakrájíme rajčata na větší kousky a dáme je stranou.
- 2Na pánvi nebo v hrnci rozpálíme olivový olej a na mírném plameni, 4-5 minut dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Do mixéru vložíme červenou papriku, rajčata, cibuli, sůl a dohladka rozmixujeme. Scedíme a scezenou směs nalijeme do hrnce. Poté do směsi přidáme kuřecí vývar a přivedeme polévku k varu. Snížíme plamen a necháme 5 minut provařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.