Rakouská bábovka
70 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 180gramůOřechy vlašské
- 70gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2lžíceRum
- 80gramůMáslo čerstvé
- 70gramůHrozinky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Nejprve namočíme rozinky do vlažné vody s rumem.
- 2Z poloviny mouky, droždí, mléka a 40ml zpracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
- 3Poté přidáme okapané rozinky, zbytek mouky, drcené ořechy, máslo, cukr, vejce, žloutky, špetku soli a znovu propracujeme.
- 4Necháme znovu vykynout do dvojnásobného objemu.
- 5Z těsta vyválíme šišku a vložíme do máslem vymazané bábovkové formy. V troubě předehřáté na 180C pečeme asi 50minut.
- 6Hotovou bábovku necháme cca 10min odpočinout a vyklopíme. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.