Rakouská bábovka

70 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve namočíme rozinky do vlažné vody s rumem.
  • 2
    Z poloviny mouky, droždí, mléka a 40ml zpracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 3
    Poté přidáme okapané rozinky, zbytek mouky, drcené ořechy, máslo, cukr, vejce, žloutky, špetku soli a znovu propracujeme.
  • 4
    Necháme znovu vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 5
    Z těsta vyválíme šišku a vložíme do máslem vymazané bábovkové formy. V troubě předehřáté na 180C pečeme asi 50minut.
  • 6
    Hotovou bábovku necháme cca 10min odpočinout a vyklopíme. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.