Rakouské vafle
20 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 175gramůCukr krupice
- 20mililitrůRum
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
917 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
58 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny.
- 2Za stálého míchání postupně přidáváme vejce po jednom.
- 3Další přidáme, až když máme předchozí řádně promíchaná.
- 4Pak do směsi přidáme rum.
- 5Prosátou mouku s kypřícím práškem přidáme do těsta a promícháme. Nakonec přiléváme smetanu a mícháme.
- 6Poté rozpálíme vaflovou formu, vymastíme ji olejem a upečeme vafle do světle hněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 3. 2. 2016
Rakouské vafle
Recept jsem zkoušela dnes z dávky (porce) pro 2. Za prvé, z tohoto množství jsem v klasickém vaflovači na 2 vafle, jich udělala 7 a to jsem těstem nijak nešetřila, prostě dávala tak, aby neteklo z vaflovače. Pokud jste u vaflí zvyklí, že po upečení jsou pevné a drží tvar, tak tohle u tohoto receptu nečekejte, jsou jako guma. Poměr surovin bude někde špatně a vafle jsou neuvěřitelně mastné, vaflovač není v podstatě nutný vůbec vymazávat, tolik másla a ještě k tomu smetana je neuvěřitelná kalorická tučná bomba, nedovedu si představit, že by se vůbec daly zdobit třeba šlehačkou, nebo jakýmkoli tučným topingem, nebo nuttelou. Recept jsem si musela upravit a přidat čtvrt lžičky prášku do pečiva, jinak vafle nebyly schopné ani trošku naskočit a držet tvar s tou špetkou uvedenou v receptu.