Rakouský kávový dort
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 45gramůMandle mleté
- 4lžičkyKáva instantní
- 0,5lžičkaVanilkový lusk
- 2lžíceLikér krémový - Baileys
- 100gramůČokoláda na vaření
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
963 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr, třeme, dokud nebude hustý krém. Přimícháme kávu, mandle a vanilku.
- 2Do mísy dáme bílky a šleháme, dokud nezačnou tvořit tuhé špičky. Do žloutkového krému vmícháme mouku a vmícháme do bílků. Vymažeme si formu a vyložíme pečícím papírem, dáme do ni těsto. Pečeme 25 minut. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme.
- 3Připravíme si kávový krém. Přimícháme do šlehačky cukr, vychlazenou rozpuštěnou kávu a likér. Rozřízneme podélně vychladlý korpus a obě poloviny spojíme k sobě malým množstvím krému. Zbylým krémem potřeme strany a vrchní část dortu. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dort podáváme vychlazený a rozkrojený na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.