Rakouský kávový dort

40 min.
Rakousko

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 80gramůCukr krupice
    • 45gramůMandle mleté
    • 4lžičkyKáva instantní
    • 0,5lžičkaVanilkový lusk
    • 2lžíceLikér krémový - Baileys
    • 100gramůČokoláda na vaření
    • 30gramůMouka pšeničná hladká
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
963 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr, třeme, dokud nebude hustý krém. Přimícháme kávu, mandle a vanilku.
  • 2
    Do mísy dáme bílky a šleháme, dokud nezačnou tvořit tuhé špičky. Do žloutkového krému vmícháme mouku a vmícháme do bílků. Vymažeme si formu a vyložíme pečícím papírem, dáme do ni těsto. Pečeme 25 minut. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme.
  • 3
    Připravíme si kávový krém. Přimícháme do šlehačky cukr, vychlazenou rozpuštěnou kávu a likér. Rozřízneme podélně vychladlý korpus a obě poloviny spojíme k sobě malým množstvím krému. Zbylým krémem potřeme strany a vrchní část dortu. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dort podáváme vychlazený a rozkrojený na dílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.