Rakouský knedlík s cibulkou
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 10kusůRohlíky bílé
- 5decilitrůMléko polotučné
- 2lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- Na uvaření knedlíků
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a drobně pokrájíme, poté ji v pánvi na 1 lžíci másla osmažíme dorůžova. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sůl a vejce. Občas pečivo promícháme a když je pořádně provlhlé, přidáme hrubou mouku, usmaženou cibulku (bez másla) a znovu důkladně směs promícháme. Z těsta odkrajujeme porce těsta, z kterých vytvoříme kulaté knedlíky a průměru přibližně 6-7 cm. Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme ho rozehřát.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní knedlíky a vaříme je 18-20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a hned podáváme.
- 3Podáváme horké, polité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.