Řapíkatý celer v omáčce vinaigrette se sherry
15 min.
Ingredience
- 1kusCeler řapíkatý
- 3kusyŘeřicha
- 2lžíceOcet Sherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaHořčice Dijonská
- 5lžicOlej sójový
- 340gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Svazek celeru očistíme a nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Řeřichu opereme a osušíme, salát rozebereme. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobno.
- 2Ocet promícháme se solí, pepřem, hořčicí, šalotkou a olejem.
- 3Kukuřici v konzervě necháme okapat, poté ji promícháme s celerem a upravíme s řeřichou a listovým salátem. Přelijeme zálivkou vinaigrette a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.