Ravaní
60 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 1decilitrCitronová šťáva
- 5gramůSkořice mletá
- 100gramůMandle
- 5kusůVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůPšeničná krupice
- 300gramůCukr krupice
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, krupici a prášek do pečiva. V jiné míse ušleháme máslo se žloutky a krupicovým cukrem. Postupně přidáváme mouku s krupicí, mléko, rozdrcené mandle a na závěr opatrně vmícháme ušlehané bílky. Vzniklou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Smícháme v kastrůlku vodu, moučkový cukr a citronovou šťávu, krátce povaříme a nalijeme na upečené ravaní. Na závěr posypeme cukrem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.