Ravioli jablečné

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce s trochou vody, přisypeme cukr, přidáme lžíci másla a povaříme 5 až 7 minut. Přebytečnou vodu slijeme, necháme vychladnout a k jablkům přimícháme meruňkovou marmeládu.
  • 2
    Listové těsto vyválíme na tenký plát, tvořítkem vykrájíme kolečka, na která poklademe jablečno-meruňkovou směs, těsto přehneme, okraje spojíme a zpevníme.
  • 3
    Do hrnce s vroucí vodou přidáme špetku soli, nasypeme do ní ravioli a zvolna povaříme 15 minut. Scedíme a ještě teplé rozdělíme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 10. 2016
Ravioli jablečné
Velká škoda, že není u receptu autorem přidaná fotka výsledného díla. Moc ráda bych viděla, jak vypadá 15 minut vařené listové těsto naplněné rozvařenými jablky. Spíš doporučuji naplnit ochucenými hrubě nastrouhanými jablky a upéct ve více vyhřáté troubě. Podobné taštičky dělávám, používám větší tvořítko.
Anonymní uživatel
po 17. 10. 2016
Ravioli jablečné
😁 Listové těsto vařit nelze. Peče nebo smaží se při teplotě 220-250°C, při nižší teplotě z těsta uniká tuk, který má na starost listování a těsto je tvrdé a nízké. Tak vysoké teploty v hrnci s vodou nedosáhnete. Dnes jsem shodou okolností pekla z listového těsta, dala jsem tedy malý odkrojek vařit. Už po pěti minutách zbyl z těsta jen rozvařený cár. Toto je špatný recept, palec dolů.