Ravioly se smržovou smetanou
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 15gramůSmrže sušené
- 6lžicVíno bílé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůTěstoviny Ravioli
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 2kusyŠalotka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
589 mg
Postup přípravy
- 1Sušené smrže necháme nabobtnat ve vlažné vodě. Ravioly uvaříme v osolené vodě al dente.
- 2Mezitím rozpálíme máslo a orestujeme na něm nasekanou šalotku. Přidáme najemno nasekané žampiony a podusíme. Poté přilijeme výluh ze smržů a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme smetanu a smrže a zvolna ještě asi 5minut provaříme. Omáčku ochutíme pepřem.
- 3Ravioly scedíme a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.