Rebarbora naložená v cukru s citronem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Zasypeme cukrem a krátce povaříme. Vyjmeme a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Zbylý roztok promícháme se šťávou vymačkanou z citronu, nastrouhanou citronovou kůrou a zalijeme jim rebarboru.
  • 3
    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.