Rebarbora naložená v cukru s citronem
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyReveň (Rebarbora)
- 1,5kilogramyCukr krupice
- 1kusCitrony
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Zasypeme cukrem a krátce povaříme. Vyjmeme a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
- 2Zbylý roztok promícháme se šťávou vymačkanou z citronu, nastrouhanou citronovou kůrou a zalijeme jim rebarboru.
- 3Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.