Rebarbora pečená s drobenkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na dlouhé kousky 2,5 cm nakrájíme rebarboru a dáme do hrnce. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme s pomerančovou kůrou a šťávou k rebarboře. Přivedeme k varu a vaříme, dokud ovoce nezačne měknout.
  • 2
    Přidáme cukr, skořici a směs přendáme do zapékací mísy, aby byla více než ze 2/3 plná.
  • 3
    Mouku nasypeme do mísy a zpracujeme s máslem na drobenku. Vmícháme cukr a mleté oříšky.
  • 4
    Rovnoměrnou vrstvu rozprostřeme na ovoce a v předehřáté troubě pečeme, než vršek zhnědne, při teplotě 200°C.
  • 5
    Podáváme jak teplé, tak studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.