Rebarbora pečená s drobenkou
60 min.
Ingredience
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 500gramůJablka
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaSkořice mletá
- 90gramůCukr třtinový
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 40gramůOřechy lískové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Na dlouhé kousky 2,5 cm nakrájíme rebarboru a dáme do hrnce. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme s pomerančovou kůrou a šťávou k rebarboře. Přivedeme k varu a vaříme, dokud ovoce nezačne měknout.
- 2Přidáme cukr, skořici a směs přendáme do zapékací mísy, aby byla více než ze 2/3 plná.
- 3Mouku nasypeme do mísy a zpracujeme s máslem na drobenku. Vmícháme cukr a mleté oříšky.
- 4Rovnoměrnou vrstvu rozprostřeme na ovoce a v předehřáté troubě pečeme, než vršek zhnědne, při teplotě 200°C.
- 5Podáváme jak teplé, tak studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.