Rebarbora s drobenkou
45 min.
Ingredience
- Drobenka
- 45gramůCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 185gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 700gramůReveň (Rebarbora)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 45gramůCukr krupice
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru očistíme, odstraníme listy a oloupeme. Nakrájíme na 2,5 cm velké kousky, dáme do hrnce, přidáme vodu, cukr a citrónovou šťávu. Zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut na mírném ohni, až je rebarbora měkká.
- 2Smícháme mouku, cukr a máslo na drobenku. Vařenou rebarboru dáme do zapékací misky o průměru 20 cm a posypeme ji drobenkou.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.