Rebarbora s jahodami v džemu
70 min.
Ingredience
- 800gramůReveň (Rebarbora)
- 800gramůJahody zahradní
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceIbiškový květ sušený
- 1baleníCukr želírovací
Počet porcí:
72Postup přípravy
- 1Z oloupané rebarbory odkrojíme konce, omyjeme ji a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě, vodu potom slijeme. Rebarboru dáme se 100 ml vody do hrnce a 3-4 minuty dusíme, rebarbora bude skoro měkká.
- 2Opláchneme jahody, očistíme, zbavíme je stopek a kalichů, nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Pokud budeme jahody mixovat přidáme k nim nejdříve rebarboru, rozmixujeme, vmícháme želírovací cukr 3plus1, nadrobené sušené ibiškové květy a směs přivedeme k varu, za neustálého míchání vaříme 4 minuty na silném ohni, stáhneme z ohně a plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.
- 3Do nakrájených jahod přidáme předvařenou rebarboru, želírovací cukr 3plus1, nadrobené sušené ibiškové květy a necháme 3 hodiny odstát.
- 4Dále postupujeme stejně jako u mixovaných jahod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.