Rebarbora s jahodami v džemu

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
72

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6 kcal
Sacharidy
1 g
Vláknina
428 mg
Cukr
728 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z oloupané rebarbory odkrojíme konce, omyjeme ji a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě, vodu potom slijeme. Rebarboru dáme se 100 ml vody do hrnce a 3-4 minuty dusíme, rebarbora bude skoro měkká.
  • 2
    Opláchneme jahody, očistíme, zbavíme je stopek a kalichů, nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Pokud budeme jahody mixovat přidáme k nim nejdříve rebarboru, rozmixujeme, vmícháme želírovací cukr 3plus1, nadrobené sušené ibiškové květy a směs přivedeme k varu, za neustálého míchání vaříme 4 minuty na silném ohni, stáhneme z ohně a plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.
  • 3
    Do nakrájených jahod přidáme předvařenou rebarboru, želírovací cukr 3plus1, nadrobené sušené ibiškové květy a necháme 3 hodiny odstát.
  • 4
    Dále postupujeme stejně jako u mixovaných jahod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.