Rebarbora zapečená s jablky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rebarboru očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu spolu s rebarborou nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pomerančovou kůru a 5 minut povaříme. Scedíme, přendáme do pekáčku a posypeme skořicovým cukrem.
  • 2
    V misce smícháme mouku s cukrem a drcenými ořechy, přidáme máslo a konečky prstů zapracujeme do močné směsi, až vznikne drobivé těsto. Nasypeme na ovoce v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.