Rebarbora zapečená s jablky
50 min.
Ingredience
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 500gramůJablka
- 1200mililitrůVoda pitná
- 40gramůPomerančová kůra
- 60gramůCukr skořicový
- 220gramůMouka polohrubá
- 125gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr krupice
- 50gramůOřechy lískové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu spolu s rebarborou nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pomerančovou kůru a 5 minut povaříme. Scedíme, přendáme do pekáčku a posypeme skořicovým cukrem.
- 2V misce smícháme mouku s cukrem a drcenými ořechy, přidáme máslo a konečky prstů zapracujeme do močné směsi, až vznikne drobivé těsto. Nasypeme na ovoce v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.