Rebarborová buchta
70 min.
Ingredience
- 1000gramůReveň (Rebarbora)
- 300gramůMouka polohrubá
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 420gramůCukr moučkový
- 125gramůHera
- 2hrstiStrouhanka
- 1litrVoda pitná
- 1hrstRozinky
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 2baleníCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a namočíme na chvíli do horké vody.
- 2Na vále zpracujeme těsto z polohrubé mouky, hladké mouky, prášku do pečiva, 200g cukru, Hery, vejce a 1 vanilkového cukru.
- 3Okapanou rebarboru smícháme v misce se strouhankou.
- 42/3 těsta rozválíme na plát (nejlépe na dva menší pláty, které na plechu spojíme) a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta vytáhneme podél plechu. Na těsto naneseme rebarboru a posypeme ji zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, rozinkami a skořicí.
- 5Navrch položíme zbylé rozválené těsto a okraje těst spojíme.
- 6Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.