Rebarborovo-žloutkový krém

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté stvoly rebarbory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na špalíčky, které ještě rozkrájíme na nudličky. Dáme je do kastrólku, přilijeme lžíci vody a pod poklicí rebarboru dusíme přibližně 12-15 minut. Občas rebarboru promícháme, aby se nepřichytila ke dnu. Když je měkká, odstavíme kastrólek z plotny a tyčovým mixérem rebarboru rozmixujeme na pyré.
  • 2
    Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme do jedné mísy žloutky a do druhé bílky. V kastrólu si přivedeme k varu vodu. Do mísy se žloutky přisypeme moučkový cukr, přidáme vanilkovou tresť, promícháme a mísu posadíme do hrnce s vroucí vodou. V horké vodní lázni vyšleháme hustý žloutkový krém. Mísu s krémem odstavíme z plotny, zamícháme do něj rebarborové pyré, pak znovu mísu s krémem posadíme do horké lázně a ještě vše chvíli šleháme do zhoustnutí. Hotový krém rozdělíme do zmrzlinových pohárů.
  • 3
    Do vodní horké lázně posadíme druhou mísu s bílky, přidáme k nim práškový cukr a vyšleháme tuhý bílkový sníh.
  • 4
    Poháry s krémem ozdobíme kopečkem sněhu z bílků, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.