Rebarborový dezert s jablky a zmrzlinou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rebarboru nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme nadrobno. Rebarboru s jablky nasypeme do rendlíku, přisypeme cukr, mletou skořici, přilijeme trochu vody a dusíme zhruba 10 minut. Ovocnou směs necháme vychladnout.
  • 2
    Linecké těsto rozválíme na silný plát, který rozřežeme na čtyři obdélníčky, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, na těsto naneseme ovocnou směs z rendlíku, mouku máslo a cukr dobře promícháme, až se těsto začne drobit, dezerty drobenkou posypeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
  • 3
    Vychladlé dezerty upravíme na talířky a doplníme kopečkem zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.