Rebarborový dezert s jablky a zmrzlinou
45 min.
Ingredience
- 160gramůLinecké (křehké) těsto
- 120gramůReveň (Rebarbora)
- 80gramůJablka
- 10gramůSkořice mletá
- 50mililitrůVoda pitná
- 20gramůCukr krupice
- 120gramůZmrzlina vanilková
- Drobenka
- 20gramůCukr moučkový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme nadrobno. Rebarboru s jablky nasypeme do rendlíku, přisypeme cukr, mletou skořici, přilijeme trochu vody a dusíme zhruba 10 minut. Ovocnou směs necháme vychladnout.
- 2Linecké těsto rozválíme na silný plát, který rozřežeme na čtyři obdélníčky, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, na těsto naneseme ovocnou směs z rendlíku, mouku máslo a cukr dobře promícháme, až se těsto začne drobit, dezerty drobenkou posypeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
- 3Vychladlé dezerty upravíme na talířky a doplníme kopečkem zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.