Rebarborový džem
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyReveň (Rebarbora)
- 1kilogramCukr krystal
- 1kusCitrony
- 2lžičkyRum
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Z citronu okrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Rebarboru důkladně omyjeme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do kastrolu. Povaříme do zhoustnutí, přisypeme cukr, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a na kousky pokrájenou kůru z citronu. Za stálého míchání dál vaříme, až džem zhoustne.
- 2Poté ihned rozdělíme do skleniček, zakápneme rumem a zavíčkujeme. Uchováme na temném a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.