Rebarborový džem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citronu okrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Rebarboru důkladně omyjeme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do kastrolu. Povaříme do zhoustnutí, přisypeme cukr, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a na kousky pokrájenou kůru z citronu. Za stálého míchání dál vaříme, až džem zhoustne.
  • 2
    Poté ihned rozdělíme do skleniček, zakápneme rumem a zavíčkujeme. Uchováme na temném a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.