Rebarborový koláč s ořechy a želé

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky spolu s půlkou krupicového cukru a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme v mikrovlnné troubě rozpuštěné, vlažné máslo a pokračujeme ještě chvilku ve šlehání. Bílky se zbylým cukrem vyšleháme na tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme pomleté ořechy.
  • 2
    Připravené těsto vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 180stupňové teplotě 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu.
  • 3
    Oloupanou rebarboru nakrájíme na 3-4 cm široké kousky, vložíme do kastrůlku, zalijeme 2 dl vody, přisypeme třtinový cukr a povaříme 5-7 minut. Škrob vsypeme do hrníčku se zbylou vodou, dobře rozkvedláme a vlijeme do kastrůlku s rebarborou. Přivedeme k varu, stáhneme ze sporáku, přimícháme džem a ještě teplou rebarborou přelijeme na korpus. Rebarboru pěkně narovnáme. Dortové želé uvaříme podle návodu na sáčku a přelijeme povrch koláče. Vložíme koláč do lednice ztuhnout a potom krájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.