Rebarborový koláč s ořechy a želé
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 600gramůReveň (Rebarbora)
- 3decilitryVoda pitná
- 60gramůCukr třtinový
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 100gramůDžem višňový
- 40gramůŽelé dortové
- Na těsto
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 180gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 180gramůOřechy vlašské
- Na vymazání plechu
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Žloutky spolu s půlkou krupicového cukru a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme v mikrovlnné troubě rozpuštěné, vlažné máslo a pokračujeme ještě chvilku ve šlehání. Bílky se zbylým cukrem vyšleháme na tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme pomleté ořechy.
- 2Připravené těsto vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 180stupňové teplotě 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu.
- 3Oloupanou rebarboru nakrájíme na 3-4 cm široké kousky, vložíme do kastrůlku, zalijeme 2 dl vody, přisypeme třtinový cukr a povaříme 5-7 minut. Škrob vsypeme do hrníčku se zbylou vodou, dobře rozkvedláme a vlijeme do kastrůlku s rebarborou. Přivedeme k varu, stáhneme ze sporáku, přimícháme džem a ještě teplou rebarborou přelijeme na korpus. Rebarboru pěkně narovnáme. Dortové želé uvaříme podle návodu na sáčku a přelijeme povrch koláče. Vložíme koláč do lednice ztuhnout a potom krájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.