Rebarborový křehký koláč s jablky a lískovými oříšky

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát o tloušťce asi 5mm. Vyložíme jím vymazanou a vysypanou formu na koláč a vložíme na 30minut do lednice.
  • 2
    Zbytek másla rozmačkáme a smícháme s 80g cukru a rozšlehanými vejci. Poté přidáme mouku a 80g mletých lískových oříšků a dobře promícháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Rebarboru očistíme a stonky nakrájíme na kousky. Zbytek cukru smícháme se skořicí a zbytkem oříšků.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 150C.
  • 4
    Na koláčový korpus navrstvíme střídavě jablka a rebarboru, každou vrstvu posypeme směsí ořechů s cukrem a na ni rozetřeme máslovou směs.
  • 5
    Pečeme 40-50minut. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.