Rebarborový křehký koláč s jablky a lískovými oříšky
70 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
- 150gramůMouka polohrubá
- 90gramůMáslo čerstvé
- 130gramůOřechy lískové
- 160gramůCukr krupice
- 2kusyReveň (Rebarbora)
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2kusyJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát o tloušťce asi 5mm. Vyložíme jím vymazanou a vysypanou formu na koláč a vložíme na 30minut do lednice.
- 2Zbytek másla rozmačkáme a smícháme s 80g cukru a rozšlehanými vejci. Poté přidáme mouku a 80g mletých lískových oříšků a dobře promícháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Rebarboru očistíme a stonky nakrájíme na kousky. Zbytek cukru smícháme se skořicí a zbytkem oříšků.
- 3Troubu předehřejeme na 150C.
- 4Na koláčový korpus navrstvíme střídavě jablka a rebarboru, každou vrstvu posypeme směsí ořechů s cukrem a na ni rozetřeme máslovou směs.
- 5Pečeme 40-50minut. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.