Rebarborový krém s makronkami
60 min.
Ingredience
- 3lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2000gramůReveň (Rebarbora)
- 600mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 5lžicMed včelí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 90gramůCukr krupice
- 80gramůPistácie
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceCukr moučkový
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Reveň očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm.
- 2Sekt svaříme s medem, přidáme reveň, podusíme asi 12 minut a rozmixujeme. Do krému vmícháme solamyl rozmíchaný ve 4 lžících vody, krém převaříme a necháme vychladit.
- 3Z bílku ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj cukr a vmícháme 50 g nasekaných pistácií. Na plech vyložený pečicím papírem lžičkou naneseme ze sněhové hmoty kopečky, posypeme je celými pistáciemi a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 4Reveňový krém ochutíme citronovou šťávou a přisladíme moučkovým cukrem. Posypeme zbylými pistáciemi a spolu s upečenými makronkami upravíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.