Rebarborový trifle

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rebarboru pokrájíme na menší špalíčky, přisypeme cukr (lžíci si ponecháme stranou) a podlijeme 500 ml vody. Necháme 10 minut povařit.
  • 2
    Perník pokrájíme na plátky a vyplníme jím dno formy. Pokapeme zázvorovým pivem.
  • 3
    Mouku smícháme se zbytkem cukru a s 12 ml mléka.
  • 4
    Zbytek mléka necháme vařit, přilijeme směs, necháme minutu povařit.
  • 5
    Horkou směs lehce poprášíme moučkovým cukrem a necháme zcela vystydnout.
  • 6
    Do vystydlé směsi přimícháme jogurt. Rebarboru naskládáme na perník a vše zalijeme jogurtovou směsí.
  • 7
    Ozdobíme kandovaným ovocem (třešněmi) a šlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.