Řecká musaka
120 min.
Ingredience
- 3kusyLilek
- 500gramůBrambory
- 700gramůJehněčí maso mleté
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůVíno červené
- 1lžičkaSkořice mletá
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůGouda
- 400gramůBešamel
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
46 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit.
- 2Brambory uvaříme do poloměkka a také je nakrájíme na kolečka.
- 3Lilek i brambory osmahneme na oleji.
- 4Cibuli nakrájíme na jemno a restujeme na oleji, přidáme maso a po chvíli i prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a přidáme skořici i rajčata. Dusíme, až se přebytečná kapalina vypaří. Osolíme, opepříme.
- 5Pekáč vymažeme a střídavě klademe vrtstvy - lilek, brambory, maso, sýr, bešamel.
- 6Pečeme 45 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.