Řecká musaka

120 min.
Řecko

Ingredience

    • 3kusyLilek
    • 500gramůBrambory
    • 700gramůJehněčí maso mleté
    • 2kusyCibule
    • 3stroužkyČesnek
    • 100mililitrůVíno červené
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 10gramůSůl
    • 10gramůPepř černý mletý
    • 2lžíceOlej olivový
    • 200gramůGouda
    • 400gramůBešamel
    • 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
46 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit.
  • 2
    Brambory uvaříme do poloměkka a také je nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Lilek i brambory osmahneme na oleji.
  • 4
    Cibuli nakrájíme na jemno a restujeme na oleji, přidáme maso a po chvíli i prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a přidáme skořici i rajčata. Dusíme, až se přebytečná kapalina vypaří. Osolíme, opepříme.
  • 5
    Pekáč vymažeme a střídavě klademe vrtstvy - lilek, brambory, maso, sýr, bešamel.
  • 6
    Pečeme 45 minut na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.