Řecká polévka s citronem
25 min.
Ingredience
- 1000mililitrůVoda pitná
- 1špetkaŠafrán
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCuketa
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 2kostkyBujon drůbeží bez tuku
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
731 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou dáme kostky bujonu, špetku šafránu a přivedeme k varu.
- 2Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme do misky, do jiné misky nastrouháme očištěné cukety.
- 3Mrkev vsypeme do vývaru a povaříme 5 minut. Potom přidáme cukety a vaříme další 3 minuty. Vmícháme žloutky a šťávu i nastrouhanou kůru z 1 citronu. Necháme na slabém ohni, aby se polévku už nezačala vařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.