Řecké mandlové sušenky
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 300gramůMandle plátky
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
132 mg
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Oloupané mandle nastrouháme nebo najemno nadrtíme. Přisypeme trochu cukru, promícháme.
- 2Zbylý cukr v míse smícháme s vejci, ušleháme na světlý krém. Přidáme mandle, strouhanku, vše dobře promícháme.
- 3Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme vyšší kulaté sušenky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15 minut.
- 4Upečené, ještě teplé sušenky potřeme zahřátým medem. Před podáváním je necháme mírně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.