Řecký chléb
60 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vlažnou vodu, sůl, cukr, olej, hladkou mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
- 2Hotové těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Dáme do olejem vymazané mísy a necháme 1 hodinu kynout.
- 3Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 díly, ze kterých vytvoříme podlouhlé bochníky. Každý na povrchu nařízneme 4 zářezy zešikma. Opět necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.
- 4Chléb pečeme v předehřáté troubě při 190 stupních 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.