Řecký chléb

60 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlažnou vodu, sůl, cukr, olej, hladkou mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
  • 2
    Hotové těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Dáme do olejem vymazané mísy a necháme 1 hodinu kynout.
  • 3
    Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 díly, ze kterých vytvoříme podlouhlé bochníky. Každý na povrchu nařízneme 4 zářezy zešikma. Opět necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.
  • 4
    Chléb pečeme v předehřáté troubě při 190 stupních 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.