Řecký citronový koláč s tymiánem

135 min.
Řecko
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4102 kcal
Bílkoviny
134 g
Tuky
214 g
Sacharidy
440 g
Vláknina
34 g
Cukr
191 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme těsto. Prosijeme moučkový cukr s moukou, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. K ní zatřeme žloutky a postupně přidáme dvě lžíce studené vody a zpracujeme pevné těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu odpočívat v chladu.
  • 2
    Mezitím připravíme náplň. K medu přidáme snítky tyiánu, zahřejeme jej, necháme rozpustit a poté vychladnout.
  • 3
    Ricottu rozmačkáme, přidáme lžíci hladké mouky, kůru nastrouhanou z citronu a vejce ušlehaná s krupicovým cukrem. Nakonec zatřeme med.
  • 4
    Vychladlé těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. V lednici necháme zcela vychladnout.
  • 5
    Nalijeme náplň a pečeme asi 40min v troubě předehřáté na 180C. Náplň musí zpevnit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.