Řecký citronový koláč s tymiánem
135 min.
Ingredience
- 3kusyTymián čerstvý
- 3lžíceCukr krupice
- 85mililitrůMed včelí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůSýr Ricotta
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 75gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4102 kcal
Bílkoviny
134 g
Tuky
214 g
Sacharidy
440 g
Vláknina
34 g
Cukr
191 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme těsto. Prosijeme moučkový cukr s moukou, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. K ní zatřeme žloutky a postupně přidáme dvě lžíce studené vody a zpracujeme pevné těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu odpočívat v chladu.
- 2Mezitím připravíme náplň. K medu přidáme snítky tyiánu, zahřejeme jej, necháme rozpustit a poté vychladnout.
- 3Ricottu rozmačkáme, přidáme lžíci hladké mouky, kůru nastrouhanou z citronu a vejce ušlehaná s krupicovým cukrem. Nakonec zatřeme med.
- 4Vychladlé těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. V lednici necháme zcela vychladnout.
- 5Nalijeme náplň a pečeme asi 40min v troubě předehřáté na 180C. Náplň musí zpevnit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.