Řecký jogurt

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Cukr
23 g
Vápník
605 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kus tenké bílé látky o velikosti asi 125×75 cm vložíme do hrnce, přelijeme ji vodou a přivedeme k varu. Poté látku vyjmeme a po vychladnutí důkladně vyždímáme.
  • 2
    Látku přeložíme na polovinu a vložíme do cedníku nebo do mísy. Vmícháme do jogurtu sůl a přelijeme na připravenou látku. Látku za rohy svážeme do pevného uzlíku a zavěsíme nad mísu. Takto necháme v chladu viset nejméně 12 hodin.
  • 3
    Vykapaný jogurt přendáme na plastový cedník zavěšený nad mísu, přikryjeme folií, vložíme do lednice a necháme dalších 24 hodin odkapávat. Vykapaný jogurt by měl být jemný a krémovitý. V lednici nám vydrží až 5 dní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.