Řecký venkovský chléb
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 75gramůMouka pšeničná celozrnná
- 75gramůMouka kukuřičná
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžíceMléko polotučné
- 20gramůLněné semínko
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Nechme alespoň pět minut rozpouštět. Do mísy pak přidáme mouku, kukuřičnou mouku a špetku soli. Vše pak zalijeme zbytkem vody. Lehce promícháme a necháme 20 minut kynout na teplém místě. Po dvaceti minutách přidáme mléko, olej a med. V míse vytvoříme pevné, ale vlhké těsto.
- 2Těsto pak vyklopíme na vál, pořádně ho prohněteme a necháme 1,5 hodiny kynout na teplém místě.
- 3Těsto pak vrátíme na pracovní stůl a vytvoříme z něj 6 hranolů, které se budou vzájemně dotýkat, a přeneseme je na pomazaný plech. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 1 hodinu kynout na plechu.
- 4Nakonec vše posypeme sezamovým semínkem a dáme do trouby na 45 minut péct při těplotě 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.