Řecký venkovský chléb

90 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Nechme alespoň pět minut rozpouštět. Do mísy pak přidáme mouku, kukuřičnou mouku a špetku soli. Vše pak zalijeme zbytkem vody. Lehce promícháme a necháme 20 minut kynout na teplém místě. Po dvaceti minutách přidáme mléko, olej a med. V míse vytvoříme pevné, ale vlhké těsto.
  • 2
    Těsto pak vyklopíme na vál, pořádně ho prohněteme a necháme 1,5 hodiny kynout na teplém místě.
  • 3
    Těsto pak vrátíme na pracovní stůl a vytvoříme z něj 6 hranolů, které se budou vzájemně dotýkat, a přeneseme je na pomazaný plech. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 1 hodinu kynout na plechu.
  • 4
    Nakonec vše posypeme sezamovým semínkem a dáme do trouby na 45 minut péct při těplotě 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.