Ředkvičkový salát s hruškami
15 min.
Ingredience
- Zálivka
- 250gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová kůra
- 3mililitryCitronová šťáva
- 0,5lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, která dáme do vhodné nádoby. Přidáme omyté, jadřinců zbavené a na malé kousky nakrájené hrušky. Ředkvičky a hrušky posypeme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a dobře promícháme.
- 2Příprava zálivky: Med rozpustíme v mikrovlnné troubě, necháme vychladnout a smícháme spolu s jogurtem, citrónovou šťávou a solí. Připravenou zálivkou zalijeme salát a opět důkladně promícháme.
- 3Salát rozdělíme na talíře nebo do salátových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.