Rendlík plný různých chutí

140 min.
Japonsko

Ingredience

  • Ponzu
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceLimetková šťáva
    • 1lžíceOcet vinný
    • 60mililitrůOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 60mililitrůVíno Saké
    • 1lžičkaCukr moučkový
    • 1lžičkaRybí vločky
    • 1kusŘasy Kombu
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu do které namočíme asi na 50 minut řasu kombu. Poté hrnec dáme na plotnu a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut a pak řasu vyndáme. Do hrnce dáme kousky krůtího masa a vaříme 10-12 minut. Poté maso přendáme do mísy a přelijeme trochou vývaru. Do zbytku vývaru hodíme mrkev a necháme 2 minuty povařit. Pak ji vyndáme. Připravíme si rendlík do kterého vývar přecedíme.
  • 2
    Do mísy dáme horkou vodu do které namočíme nudle ramen asi na 8 minut. Potom je přecedíme a dáme stranou. Připravíme si tác na který dáme kousky krůtího masa, nudle, na kostky nakrájené tofu, houby, zeleninu a petržel.
  • 3
    Ponzu si připravíme tak, že smícháme citrónovou a limetkovou šťávu s octem, sójovou omáčkou, mirinem, saké, cukrem, řasou kombu a vločkami bonito. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Ponzu nalijeme do čtyř misek. Na stůl položíme vařič, na který dáme rendlík s vývarem a vaříme. Všechny ingredience připravené na tácu dáme do vývaru a vaříme asi 5 minut. Poté si každý hůlkami vyndavá ingredience z rendlíku a namáčí v ponzu omáčce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.