Rendlík plný různých chutí
140 min.
Ingredience
- 1500gramůKrůtí maso
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůNudle Ramen
- 150gramůHlíva ústřičná
- 300gramůSýr sójový - Tofu
- 4kusyCibulka jarní
- 100gramůBambusové výhonky
- 50gramůCeler - nať
- 0,25kusZelí čínské
- 1kusŘasy Kombu
- 0,5litrVoda pitná
- Ponzu
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceOcet vinný
- 60mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 60mililitrůVíno Saké
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžičkaRybí vločky
- 1kusŘasy Kombu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu do které namočíme asi na 50 minut řasu kombu. Poté hrnec dáme na plotnu a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut a pak řasu vyndáme. Do hrnce dáme kousky krůtího masa a vaříme 10-12 minut. Poté maso přendáme do mísy a přelijeme trochou vývaru. Do zbytku vývaru hodíme mrkev a necháme 2 minuty povařit. Pak ji vyndáme. Připravíme si rendlík do kterého vývar přecedíme.
- 2Do mísy dáme horkou vodu do které namočíme nudle ramen asi na 8 minut. Potom je přecedíme a dáme stranou. Připravíme si tác na který dáme kousky krůtího masa, nudle, na kostky nakrájené tofu, houby, zeleninu a petržel.
- 3Ponzu si připravíme tak, že smícháme citrónovou a limetkovou šťávu s octem, sójovou omáčkou, mirinem, saké, cukrem, řasou kombu a vločkami bonito. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Ponzu nalijeme do čtyř misek. Na stůl položíme vařič, na který dáme rendlík s vývarem a vaříme. Všechny ingredience připravené na tácu dáme do vývaru a vaříme asi 5 minut. Poté si každý hůlkami vyndavá ingredience z rendlíku a namáčí v ponzu omáčce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.