Renetový dort

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme 150g cukru, mouku, vanilkový cukr, kypřicí prášek, sůl, 2 vejce, 60g rozpuštěného másla, mléko a vypracujeme těsto.
  • 2
    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. 3 jablka vmícháme do těsta. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na těsto naskládáme zbytek jablek a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 20min.
  • 3
    Mezitím smícháme zbytek rozpuštěného másla, zbytek cukru a vejce. Dort vyjmeme z trouby, přelijeme připravenou směsí a pečeme dalších 30min.
  • 4
    Před podáváním necháme dort vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.