Renetový dort
70 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 230gramůCukr krupice
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 4kusyJablka
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme 150g cukru, mouku, vanilkový cukr, kypřicí prášek, sůl, 2 vejce, 60g rozpuštěného másla, mléko a vypracujeme těsto.
- 2Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. 3 jablka vmícháme do těsta. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na těsto naskládáme zbytek jablek a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 20min.
- 3Mezitím smícháme zbytek rozpuštěného másla, zbytek cukru a vejce. Dort vyjmeme z trouby, přelijeme připravenou směsí a pečeme dalších 30min.
- 4Před podáváním necháme dort vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.