Restovaná krůtí prsa s játry a sýrem

32 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
39 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
955 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená krůtí játra nakrájíme na nudličky. Očištěné cibule rozkrojíme na poloviny a nakrájíme je na tenké plátky.
  • 2
    Omytá a osušená krůtí prsa rozřízneme na plátky vysoké 1 cm. Zlehka je rozklepeme mezi potravinářskou fólií. Poté je posypeme čerstvě pomletým pepřem. V pánvi rozpálíme olej a krůtí prsa orestujeme dozlatova z každé strany po 3 minutách. Pak je osolíme, položíme na každý plátek lžičku másla a jakmile se máslo vsákne do masa, vyjmeme je z výpeku, odložíme do předehřáté mísy a uchováme teplé. Na tom samém výpeku, za stálého míchání, orestujeme dozlatova cibuli s nakrájenými játry. Játra pak osolíme.
  • 3
    Na talíře položíme krůtí plátky, doprostřed navršíme kopeček jater s cibulí, překryjeme je ozdobně ukrojeným plátkem plísňového sýru a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.