Restovaná krůtí prsa s játry a sýrem
32 min.

Ingredience
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- Restovaná játra
- 400gramůJátra krůtí
- 2kusyCibule
- 4špetkySůl
- Restovaná krůtí prsa
- 600gramůKrůtí prsa
- 4špetkyPepř bílý
- 4špetkySůl
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
39 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
955 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená krůtí játra nakrájíme na nudličky. Očištěné cibule rozkrojíme na poloviny a nakrájíme je na tenké plátky.
- 2Omytá a osušená krůtí prsa rozřízneme na plátky vysoké 1 cm. Zlehka je rozklepeme mezi potravinářskou fólií. Poté je posypeme čerstvě pomletým pepřem. V pánvi rozpálíme olej a krůtí prsa orestujeme dozlatova z každé strany po 3 minutách. Pak je osolíme, položíme na každý plátek lžičku másla a jakmile se máslo vsákne do masa, vyjmeme je z výpeku, odložíme do předehřáté mísy a uchováme teplé. Na tom samém výpeku, za stálého míchání, orestujeme dozlatova cibuli s nakrájenými játry. Játra pak osolíme.
- 3Na talíře položíme krůtí plátky, doprostřed navršíme kopeček jater s cibulí, překryjeme je ozdobně ukrojeným plátkem plísňového sýru a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.