Restovaná rýže se zeleninou

60 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme studenou vodou a poté scedíme. Do většího kastrolu nalijeme asi 370 ml vody a přivedeme k varu. Vsypeme rýži a pomalu vaříme asi 10 minut. Poté rýži necháme odstát asi 15 minut a scedíme.
  • 2
    V misce smícháme vejce, dashi, saké, cukr, černý pepř a sójovou omáčku. Pánev potřeme olejem a rozpálíme. Vlijeme vaječnou směs, ze které nám vznikne palačinka. Smažíme asi 1 minutu z každé strany. Hotovou palačinku odložíme stranou a necháme zchladnout. Poté ji nakrájíme na proužky.
  • 3
    Do větší pánve nalijeme olej a rozpálíme. Do ní vhodíme nasekanou šalotku, houby a bambusové výhonky. Smažíme asi 3 minuty za stálého míchání. Potom přidáme fazolové lusky a nakrájenou klobásku na kostičky. Opět smažíme asi 3 minuty.
  • 4
    Vezmeme si jinou pánev, nalijeme trochu oleje, rozpálíme a přidáme rýži. Smažíme asi 3 minuty. Poté k ní přisypeme hotovou směs s klobáskou, sójovou omáčku a namletý zázvor. Zlehka smažíme asi 2 minuty. Směs podáváme v miskách. Navrch posypeme nudličkami z omelety a nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.