Restovaná rýže se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 270gramůRýže Basmati
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceGranule dashi
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 2kusyŠalotka
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyHlíva ústřičná
- 50gramůBambusové výhonky
- 50gramůKlobása Chorizo
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusCibulka jarní
- 40gramůFazolové lusky zelené
- 370mililitrůVoda pitná
- 1lžíceVíno rýžové čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme studenou vodou a poté scedíme. Do většího kastrolu nalijeme asi 370 ml vody a přivedeme k varu. Vsypeme rýži a pomalu vaříme asi 10 minut. Poté rýži necháme odstát asi 15 minut a scedíme.
- 2V misce smícháme vejce, dashi, saké, cukr, černý pepř a sójovou omáčku. Pánev potřeme olejem a rozpálíme. Vlijeme vaječnou směs, ze které nám vznikne palačinka. Smažíme asi 1 minutu z každé strany. Hotovou palačinku odložíme stranou a necháme zchladnout. Poté ji nakrájíme na proužky.
- 3Do větší pánve nalijeme olej a rozpálíme. Do ní vhodíme nasekanou šalotku, houby a bambusové výhonky. Smažíme asi 3 minuty za stálého míchání. Potom přidáme fazolové lusky a nakrájenou klobásku na kostičky. Opět smažíme asi 3 minuty.
- 4Vezmeme si jinou pánev, nalijeme trochu oleje, rozpálíme a přidáme rýži. Smažíme asi 3 minuty. Poté k ní přisypeme hotovou směs s klobáskou, sójovou omáčku a namletý zázvor. Zlehka smažíme asi 2 minuty. Směs podáváme v miskách. Navrch posypeme nudličkami z omelety a nasekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.