Restovaná štika na pórku
32 min.
Ingredience
- Dušený pórek
- 60gramůPórek
- 1špetkaSůl
- 40mililitrůVoda pitná
- 0,5lžíceMáslo nízkokalorické
- Restovaná štika
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř citronový
- 220gramůŠtika obecná
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
586 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytý a osušený filet ze štiky rozkrojíme na dva díly. Potřeme je hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce.
- 2Očištěný pórek nakrájíme na tenké kroužky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme štiku z každé strany dozlatova. Nejdříve restujeme stranu s kůží. Porce štiky vyjmeme, odložíme je do mísy. K oleji přidáme máslo. Když se rozehřeje, dáme na omastek pórek, zpěníme ho, ochutíme ho solí, na něj poklademe porce štiky, vše podlijeme troškou vody a pod poklicí, při mírné teplotě, dusíme přibližně 10-12 minut.
- 4Porce měkké ryby dáme na talíře, podušený pórek rozložíme na porce štiky i okolo nich, přelijeme výpekem a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.