Restovaná štika na pórku

32 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
586 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý a osušený filet ze štiky rozkrojíme na dva díly. Potřeme je hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Očištěný pórek nakrájíme na tenké kroužky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme štiku z každé strany dozlatova. Nejdříve restujeme stranu s kůží. Porce štiky vyjmeme, odložíme je do mísy. K oleji přidáme máslo. Když se rozehřeje, dáme na omastek pórek, zpěníme ho, ochutíme ho solí, na něj poklademe porce štiky, vše podlijeme troškou vody a pod poklicí, při mírné teplotě, dusíme přibližně 10-12 minut.
  • 4
    Porce měkké ryby dáme na talíře, podušený pórek rozložíme na porce štiky i okolo nich, přelijeme výpekem a hned teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.