Restované brambůrky se zeleným chřestem
45 min.
Ingredience
- 250gramůChřest zelený
- 600gramůBrambory rané
- 8gramůSůl
- 800mililitrůVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, vsypeme celé do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zvolna 20 až 25 minut. Scedíme, necháme okapat. Zelený chřest oškrábeme, omyjeme, otřepeme a pokrájíme na slámu.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme celé brambůrky, chřest a orestujeme ze všech stran. Upravíme na servírovací mísu, polijeme máslem z pánve, osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.