Restovaný Hermelín s ořechy a višňovou omáčkou
27 min.
Ingredience
- 80gramůSalát Rosso
- 2kusySýr Hermelín (Camember, Encián)
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 4lžičkyPepř 4 barev
- Višňová omáčka
- 5lžicVišně
- 80mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z omytých listů salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře. Hermelíny částečně podélně rozřízneme tak, abychom je mohli otevřít. Pak do nich vložíme rozpůlené vlašské ořechy (1-2 lžíce)a na chvíli ho odložíme.
- 2Připravíme si višňovou omáčku: omyté čerstvé vypeckované višně pokrájíme ma menší kousky, dáme je do rendlíku s troškou vody a pod poklicí je krátce, asi 5 minut povaříme. Pak k nim přimícháme med a vaříme 1-2 minuty za stálého míchání. Omáčku odložíme a uchováme teplou.
- 3V pánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujeme hermelíny z každé strany. Zároveň při restování je posypeme kořením 4 barev. Restované Hermelíny poklademe na talíře, povrch Hermelínů ozdobíme po 2 lžicích višňové omáčky a hned horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.