Restovaný Hermelín s ořechy a višňovou omáčkou

27 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých listů salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře. Hermelíny částečně podélně rozřízneme tak, abychom je mohli otevřít. Pak do nich vložíme rozpůlené vlašské ořechy (1-2 lžíce)a na chvíli ho odložíme.
  • 2
    Připravíme si višňovou omáčku: omyté čerstvé vypeckované višně pokrájíme ma menší kousky, dáme je do rendlíku s troškou vody a pod poklicí je krátce, asi 5 minut povaříme. Pak k nim přimícháme med a vaříme 1-2 minuty za stálého míchání. Omáčku odložíme a uchováme teplou.
  • 3
    V pánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujeme hermelíny z každé strany. Zároveň při restování je posypeme kořením 4 barev. Restované Hermelíny poklademe na talíře, povrch Hermelínů ozdobíme po 2 lžicích višňové omáčky a hned horké servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.