Restovaný losos s chilli a zeleninou
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusOkurka salátová
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáta
- 1lžíceCeler - nať
- 1,5lžičkyMed včelí
- 1,5lžíceSójová omáčka
- Restovaný losos
- 1kusChilli paprička
- 450gramůLosos - filety
- 3lžíceOlej olivový
- Rýžové nudle
- 200gramůNudle rýžové
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
9 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Větší chilli papričku omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a opatrně nožem odstraníme zrníčka. Pak ji pokrájíme na tenké kroužky. Omyté filety z lososa osušíme, podélně je rozkrojíme, tak získáme 4 tenké pláty, které nakrájíme na 8 - 12 kousků. Očistíme a omyjeme jarní cibulky, mladou salátovou okurku, snítku petrželky, několik lístků črstvé máty peprné a nať celeru. Bylinky pokrájíme nahrubo, neloupanou okurku nakrájíme na tenké plátky a cibulku na kroužky.
- 2Do mísy vložíme rýžové nudle. Můžeme je trochu roztrhat, mírně je osolíme (1/2-1 lžička) a zalijeme vařící vodou z varné konvice. Mísu zakryjeme a podle návodu nudle necháme nabobtnat přibližně 3-4 min. Pak je scedíme.
- 3V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Kousky lososa restujeme do zlatova z každé strany přibližně po 2 minutách. Přidáme chilli papričku, lososa pokapeme tekutým medem, sójovou omáčkou a směs promícháme. Restujeme ještě 2-3 minuty, až nám šťáva začne karamelizovat. Poté přidáme pokrájenou cibulku, okurku a bylinky a naposledy opatrně zamícháme rýžové nudle. Podle chuti směs dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.