Revani

75 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
518 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    8 žloutků, 100 g cukru a citrónovou kůru šleháme cca 5 minut. Poté osolíme a šleháme do zbělení. K ušlehaným žloutkům postupně přisypeme mouku a krupičku, vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo a sníh z 8 bílků.
  • 2
    Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a dáme péct na 40 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.
  • 3
    300 g cukru svaříme s 300 ml vody až do úplného rozpuštění. Vzniklý nálev necháme 10 minut zprudka vařit.
  • 4
    Vzniklým sirupem polijeme vychladlé upečené těsto.
  • 5
    Servírujeme vychladlé, zdobené šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.