Revani
75 min.
Ingredience
- 2lžičkyCitronová kůra
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
518 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 18 žloutků, 100 g cukru a citrónovou kůru šleháme cca 5 minut. Poté osolíme a šleháme do zbělení. K ušlehaným žloutkům postupně přisypeme mouku a krupičku, vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo a sníh z 8 bílků.
- 2Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a dáme péct na 40 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.
- 3300 g cukru svaříme s 300 ml vody až do úplného rozpuštění. Vzniklý nálev necháme 10 minut zprudka vařit.
- 4Vzniklým sirupem polijeme vychladlé upečené těsto.
- 5Servírujeme vychladlé, zdobené šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.