Reveňový džem s pomerančem a citronem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oloupeme reveň (rebarboru), její řapíky nakrájíme na kousky dlouhé 20 cm a vložíme do velké varné nádoby. Přisypeme cukr, přidáme šťávu a strouhanou kůru z pomerančů i citronů a rozinky. Promícháme a necháme přikryté stát asi jednu hodinu.
  • 2
    Uvedeme do varu a vaříme za častého promíchávání asi 30 minut. Odstavíme a džem necháme ve varné nádobě trochu zchladnout.
  • 3
    Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.