Reveňový džem s pomerančem a citronem
70 min.
Ingredience
- 1kilogramReveň (Rebarbora)
- 750gramůCukr krystal
- 285gramůHrozinky
- 2kusyPomeranče
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme reveň (rebarboru), její řapíky nakrájíme na kousky dlouhé 20 cm a vložíme do velké varné nádoby. Přisypeme cukr, přidáme šťávu a strouhanou kůru z pomerančů i citronů a rozinky. Promícháme a necháme přikryté stát asi jednu hodinu.
- 2Uvedeme do varu a vaříme za častého promíchávání asi 30 minut. Odstavíme a džem necháme ve varné nádobě trochu zchladnout.
- 3Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.