Reveňový koláč s drobenkou
65 min.
Ingredience
- Drobenka
- 50gramůMouka polohrubá
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 600gramůReveň (Rebarbora)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Rozmícháme cukr se žloutky, přilijeme mléko, rozehřáté máslo a postupně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.
- 2Vymastíme si máslem formu na pečení, vysypeme a nalijeme do ní těsto. Povrch poklademe nakrájenou revení a posypeme drobenkou.
- 3Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě.
- 4Na drobenku smícháme mouku, cukr a tuhé máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.