Reveňový kompot s krupicovými řezy
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1000gramůReveň (Rebarbora)
- 8lžicSirup malinový
- 1špetkaCitronová kůra
- 5lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusMeduňka
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Reveň očistíme, oloupeme, nakrájíme na špalíčky a vložíme do hrnce spolu s citronovou kůrou a malinovým sirupem. Vše vaříme asi 8 minut.
- 2Mléko svaříme se 2 lžícemi másla, cukrem a skořicí. Zvolna přisypáváme krupici a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme žloutky a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Kaši rozetřeme ve vrstvě silné 2cm na plech a necháme vychladnout.
- 3Krupicový plát nakrájíme na trojúhelníky a opečeme je na zbylém rozehřátém másle.
- 4Na talířky upravíme kompot s noky a ozdobíme lístkem meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.