Reveňový kompot s krupicovými řezy

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Reveň očistíme, oloupeme, nakrájíme na špalíčky a vložíme do hrnce spolu s citronovou kůrou a malinovým sirupem. Vše vaříme asi 8 minut.
  • 2
    Mléko svaříme se 2 lžícemi másla, cukrem a skořicí. Zvolna přisypáváme krupici a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme žloutky a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Kaši rozetřeme ve vrstvě silné 2cm na plech a necháme vychladnout.
  • 3
    Krupicový plát nakrájíme na trojúhelníky a opečeme je na zbylém rozehřátém másle.
  • 4
    Na talířky upravíme kompot s noky a ozdobíme lístkem meduňky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.