Reveňový krém
50 min.
Ingredience
- 300gramůReveň (Rebarbora)
- 1šálekVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 280gramůCukr moučkový
- 50gramůOřechy vlašské
- 8kusůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kostičky nakrájenou reveň (rebarboru) vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a podusíme doměkka.
- 2Žloutky s 200 g moučkového cukru umícháme do pěny, přidáme vychladlou reveň, ještě chvíli mícháme. Přidáme mleté ořechy, znovu zamícháme.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý moučkový cukr, znovu šleháme. 2/3 ušlehaného sněhu vmícháme do reveňového krému.
- 4Krém rozdělíme do misek, pomocí cukrářského sáčku ozdobíme zbylým sněhem.
- 5Podáváme s cukrářskými piškoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.