Reveňový krém

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na kostičky nakrájenou reveň (rebarboru) vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a podusíme doměkka.
  • 2
    Žloutky s 200 g moučkového cukru umícháme do pěny, přidáme vychladlou reveň, ještě chvíli mícháme. Přidáme mleté ořechy, znovu zamícháme.
  • 3
    Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý moučkový cukr, znovu šleháme. 2/3 ušlehaného sněhu vmícháme do reveňového krému.
  • 4
    Krém rozdělíme do misek, pomocí cukrářského sáčku ozdobíme zbylým sněhem.
  • 5
    Podáváme s cukrářskými piškoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.