Řezy kardinál
55 min.
Ingredience
- Na náplň
- 700mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMarmeláda višňová
- Na pěnu
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 60gramůCukr krystal
- 1špetkaSůl
- Na piškot
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr krystal
- 60gramůMouka polohrubá
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na vymazání
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
300 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme pevný sníh z bílků, soli a cukru a rozetřeme ho do tří pruhů na vymazaný a vysypaný plech. Necháme mezery, kam vlijeme piškotové těsto.
- 2Těsto připravíme ušleháním vajec se žloutky, cukrem do pěny, poté vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme mezi pruhy bílkového sněhu.
- 3Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a pečeme zhruba půl hodiny. Těsto necháme vychladnout.
- 4Polovinu těsta natřeme višňovou marmeládou a pevně ušlehanou smetanou. Přikryjeme druhou polovinou těsta a natřeme ušlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.