Řezy mandlové
45 min.
Ingredience
- Poleva
- 140gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 140gramůMandle
- 140gramůMáslo čerstvé
- 140gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Cukr s vanilkou utřeme s máslem do pěny, přisypeme nastrouhané mandle, tuhý sníh z bílků a zaprášíme moukou. Řádně promícháme.
- 2Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, směs do ní naplníme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
- 3Příprava polevy: cukr prosijeme, utřeme se žloutky do husté pěny. Hotovou polevou potíráme ještě na vlahý moučník, rychleji oschne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.