Řezy obalované v čokoládě
50 min.
Ingredience
- Na těsto
- 6lžicSolamyl - bramborový škrob
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůMandle
- 1špetkaKardamom
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžíceRůžová voda
- 1lžíceRum
Počet porcí:
35Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
680 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rozklepáváme vajíčka a vždy oddělíme bílek od žloutku. Bílky vlijeme do jedné misky, žloutky vložíme do druhé. Z připravených bílků v misce ušleháme pomocí kuchyňského robotu sníh. V další misce rozšleháme změklé máslo a přidáme k němu postupně moučkový a vanilkový cukr, dobře zašleháme. Do další mísy nasypeme mouku a přimícháme do ní škrob a strouhané mandle. Dobře promícháme. Směs s moukou vmícháváme do máslového krému a šlehačem nastaveným na nejnižší rychlost postupně mícháme, aby těsto bylo úplně hladké. Nakonec posypeme kardamomem a mletou skořicí, vlijeme růžovou vodu a rum a vmícháme hotový tuhý sníh.
- 2Na hluboký plech o rozměrech 36 krát 25 centimetrů položíme pečicí papír. Na něj natřeme slabou vrstvu těsta. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech se slabou vrstvou těsta vložíme do trouby a pečeme 5 minut. Pak vyjmeme z trouby a navrch potřeme další vrstvou těsta. Opět vložíme do trouby a pečeme 5 minut. Opakujeme než vytvoříme a upečeme 6 vrstev. Hotový koláč pak nakrájíme na čtverečky o rozměru
- 35 krát 5 centimetrů. Necháme při pokojové teplotě vychladnout.
- 4Přichystáme polevu. Na drobné kousky nalámeme čokoládu a vložíme ji do menšího hrnku. Ten umístíme do většího hrnce s vodou a ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit. Mícháme, aby byla úplně hladká. Jednotlivé čtverečky vrstveného koláče potom namáčíme v rozpuštěné čokoládě a necháme okapat a ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.