Řezy s čokoládou a ořechy
70 min.
Ingredience
- 115gramůOřechy vlašské
- 225gramůČokoláda hořká
- 85gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 170gramůSýr krémový
- 300gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1317 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
75 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
7 g
Cukr
103 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si pekáček (cca 33x23 cm), vyložíme ho pečícím papírem a pomažeme tukem. Troubu si předehřejeme na 180°C. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V míse ušleháme vejce, cukr, mouku s práškem do pečiva a sůl do pěny. Do rozpuštěné čokolády přidáme vanilkový cukr a nasekané ořechy. Zvlášť ušleháme v míse máslo s krémovým sýrem, přidáme cukr, mouku, vanilkový cukr a dobře promícháme. Čokoládovou směs vlijeme do připraveného pekáčku, několik lžic si necháme na ozdobu povrchu řezů. Na tmavou směs vlijeme světlou a zbylé lžíce tmavé směsi. Povrch opatrně promícháme do mramorovaného vzoru. Těsto pečeme v předehřáté troubě přibližně 30-40 minut. V pekáčku necháme vychladnout a nakrájíme řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.